28 Haziran 2009 Pazar

Kral Unutulmaz

Efsane aramızdan ayrıldı ve 80'li yılları yaşayan nesilden de bir şeyler alıp götürdü.

Benim içinse, Michael Jackson'ın 1987'de çıkardığı BAD albümü, ömr-ü hayatımdaki ilk kaset olma özelliğini taşıyor. Kylie Minogue'un Kylie isimli albümüyle beraber ablamla, yılların emektarı Sony walkmanimizde sayısız kere dinlemişizdir. Hala bir yerlerde The Way You Make Me Feel, "Dirty Diana" dinlesem 88'in Londra'sını hatırlarım.

Konumuza geri dönersek,
Michael abimiz bizler için her zaman bir efsane oldu çünkü onun eserler, bir dönemimizin fon müziği olma işlevini gördü. Asiliğimizi ancak okuldaki resim dersinde canavarlar çizerek, halıda kayarak ve Thriller ve Bad' dinleyerek dile getirebiliyorduk.


Gelelim onunla ilgili bazı notlara:

Mayk'ın 1980'lerin başında ortaya çıkan ve 80'lerin ortasında teşhisi konulabilen vitiligo ve lupus hastalığı mevcutmuş ve yıllar içerisinde tüm vücudunu sarmış. Zamanla teninin kahverengiden beyaza dönmesinin temel sebebi de buymuş.

-Önceleri yüzünde beyazlaşan bölgeleri kahverengi makyajla kapatmaya çalışan aynı zamanda makyajcısı da olan annesi, zamanla beyazların artması sebebiyle kahverengi bölgeleri beyaz pudrayla kapamak zorunda kaldığını söylemiş.

- Normalde re-pigmentasyon uygulanan bu tip hastaların aksine Mayk'ın vücudunda %50 yi aşan bir beyazlama söz konusu olduğu için, de-pigmentasyonla kalan bölgeler de beyazlatılarak daha homojen görünüm sağlanmaya çalışılmış.

- Bu iki hastalık sebebiyle yüz yapısı değişmiş, güneşe karşı aşırı hassas hale gelmiş ve bir dizi estetik operasyon geçirmiş. Kullandığı ilacın haddi hesabı yokmuş.

- 1993'te Oprah Winfrey'in programında hastalığını açıklamış ve vücudunda meydana gelen renk değişikliğinin hastalığından kaynaklandığını açıklamış.

- Söylenenlere göre medyanın bu duruma çok da kulak asmaması ve hastalığının kötüleşmesi sebebiyle gittikçe içine kapanmış ve kendi Neverland'ini yaratmış.

- 2007'de kardeşi Jermaine Jackson din değiştirerek müslüman olmuş ve onun vasıtasıyla dinleri araştırmaya başlamış. İddialara göre kendisi de Kasım 2008'de Los Angeles'ta İslam'ı kabul ederek müslüman olmuş.

Duygu dolu bir yazı olmadı farkındayım ama seviyordum ben bu Mayk'ı...
Hatta sırf onun hatrına dün bütün gün şarkılarını dinleyerek içlendim, videolarını izleyerek bir kez daha hayran oldum ve kendi kendime moon walk yaparak mutfaktan tabak almaya gittim.
Yaptım bunları...

King,
Rest In Peace

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder